PAVLOVA


Pokud jste hodně dlouho nedostali pořádnou pusu, tyhle mini Pavlovy by Vám to měly vynahradit. Nekecáme.

Ingredience:
4 bílky
220 g krupicového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
Bílky dejte do mísy a šlehejte na nejnižší stupeň tak dlouho, než se začnou dělat na sněhu špičky. Postupně zašlehávejte cukr, až je sníh krásně tuhý a lesklý. Přidejte ocet a škrob a zlehka vmíchejte do sněhu. Použijte cukrářský sáček nebo jen dvěma lžícemi tvořte bochánky. U každého bochánku vytvořte lžící důlek a dejte na plech vyložený papírem na pečení a nebo si udělejte tři stejně velké sněhové placky (mám raději malé bochánky). Vložte do předehřáté trouby na 150 °C a hned teplotu snižte na 90 °C. Pečte(sušte)zhruba 50 minut. Nechte vychladnout v troubě s otevřenými dvířky.

Vychladlé Pavlovy ozdobte ušlehanou šlehačkou a ovocem. Vždy mějte na paměti, že Pavlovy budou nejchutnější, pokud bude jeden druh ovoce kyselý!


Žádné komentáře:

Okomentovat