SALÁT V ASIJSKÉM STYLU

Tento salát svými ingrediencemi vydá za nedělní oběd. Je jich tam poměrně dost, ale nelekejte se, příprava není tak dlouhá, jak by se mohlo zdát!

Kešu ořechy:
1 lžíce sezamového oleje
1/2 lžičky sušeného chilli
100 g kešu ořechů
1 lžíce medu
1 lžíce černého sezamu
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte chilli a kešu, orestujte. Na závěr přidejte med a sezam.

Steak:
1 rump steak
sůl, pepř
olivový olej
Steak osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Orestujte z každé strany 2 minuty a vložte do předem vyhřáté trouby na 150°C na 6-8 minut.  Hotový steak nechte odpočinout a nakrájejte na tenké plátky.

Dresink na salát:
šťáva ze dvou limetek
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce ponzu omáčky (nebo sojové)
2-3 lžíce sladké chilli omáčky
1 stroužek česneku
1 cm nastrouhaného zázvoru
3 lžíce tahini pasty
Smíchejte vše dohromady.


Na salát:
4 hrsti mladého kadeřávku
100 g edamame (mražené uvařit 3-5 min.)
3 karotky nastrouhané škrabkou na brambory
1/2 žluté kapie
2 chilli papriky 
1 stonek citronové trávy
1 zralé mango
2 jarní cibulky
koriandr, máta
3 lžíce opraženého bílého sezamu
Zeleninu pokrájejte, kadeřávek natrhejte a smíchejte dohromady. Poklaďte masem, posypte kešu, bylinkami a sezamem a podávejte se zálivkou.






2 komentáře: