KŘEHKÝ KOLÁČ S HROZNOVÝM VÍNEM

Tento koláč si zamilujete na první dobrou! Možná tedy i na druhou :).

Ingredience na korpus:
100 g hladké mouky
12g+24g moučkového cukru
60 g změklého másla
2 lžíce mletých mandlí
zrníčka z 1/2 vanilkového lusku
1 žloutek
Vyšlehejte máslo, 24g cukru a zrníčka z lusku. Po částech přidejte suché ingredience a nakonec žloutek. Hotové těsto dejte do lednice na půl hodiny.
Těsto vyválejte a vložte do formy(pořiďte si s vyndavacím dnem, je super), zakryjte pečícím papírem a zasypte fazolemi. Pečte v předehřáté troubě na 160°C 16 minut, poté vyndejte papír s fazolemi a dopečte dalších 12 minut. Nechte vychladit na mřížce.


Ingredience:
500 g hroznového tmavě modrého vína bez pecek
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce maizeny
3 lžíce vody
kůra z půlky bio citronu + 1 lžíce hnědého cukru
Otrhejte víno a kuličky rozmixujte. Vzniklou směs nalijte do hrnce, přidejte citrónovou šťávu a přiveďte k varu. Maizenu rozmíchejte ve vodě a za stálého míchání vlijte ke směsi a povařte do zhoustnutí. Nalijte na korpus a dejte vychladit.
Kůru z citronu a cukr zalijte vařící vodou a nechte alespoň dvě hodiny louhovat. Sceďte a ozdobte koláč.

Žádné komentáře:

Okomentovat