VIETNAMSKÁ POLÉVKA PHO BO



Je trošku náročnější, co se týče množství surovin, ale stačí jeden nákup v asijských potravinách nebo v Sapě a pak už si ji můžete vařit kdykoliv.
Ingredience:
600 g hovězí oháňky
1,5 kg žeber
700 g morkových kostí
2 lžíce mořské soli
5 l vody
1 velká cibule
200 g oloupaného zázvoru
1 bílá oloupaná ředkev daikon
5 badyánů
1/2 lžičku hřebíčku
2 celé skořice
1 lžička semínek koriandru
1 lžička semen fenyklu
1 lžička kuliček černého pepře
2 tobolky nepálského kardamonu
4 kusy sušené pomerančové kůry
50 g cukru
4 lžíce rybí omáčky
mletý pepř

Ve velkém hrnci nasucho opečte zázvor a cibuli téměř do černa. Stáhněte z plotny a přidejte veškeré maso a kosti a zalijte vodou, přidejte ředkev a koření s kůrou zabalené do gázy, sůl a cukr. Přiveďte k varu a postupně sbírejte pěnu z polévky. Pozvolna vařte 3 hodiny. Polévku sceďte, maso nakrájejte na tenké plátky a uložte na teplé místo. Do vývaru přidejte rybí omáčku, dosolte a opepřete podle chuti.

Ingredience do samotné polévky:
pak choi
1 červená cibule nakrájená na tenká kolečka
hrst čerstvého koriandru
2 jarní cibulky nakrájená na tenká kolečka
4 porce plochých nudlí (uvařte podle návodu a uchovejte na teplém místě)
syrová hovězí svíčková nakrájená na tenké plátky

Do velké polévkové misky dejte porci nudlí, špetku pepře a zeleninu, přidejte pokrájené vařené hovězí maso z vývaru. Poklaďte tenkými plátky syrové hovězí svíčkové a zalijte vařícím vývarem.

Ingredience na dochucení samotné misky s polévkou:
thajská bazalka
chilli papričky bird’s eye
limetka
výhonky mungo
omáčka hoisin
chilli omáčka sriracha
chilli olej

inspirace u Uyen Luu

1 komentář:

  1. Juu, toto si ukladam do oblibenych a uz vim co budu s kamaradkama dalsi vikend varit :D Snad to bude chutnat jako v restauraci :))

    LENNY MALI .com

    OdpovědětVymazat