THAI STIR FRIED CHICKEN WITH BASIL LEAVES


Možná tohle skvělé jídlo patří mezi nejoblíbenější proto, že je tak proklatě pálivé. Možná je to tou téměř magickou vůní thajské bazalky, která Vás jen při troše fantazie vrátí do víru rozpáleného asijského tržiště, i když zrovna sedíte na gauči v Praze. Možná jsem díky němu tak poetická. Ale to jen proto, že tohle jídlo s názvem Gai Pad Krapow je prostě bomba!

Ingredience:
2 kuřecí prsa
svazek jarní cibulky
3–7 bird's eye chillies (kolik zvládnete)
4 stroužky česneku
svazek thajské bazalky
2 lžíce oleje

Omáčka:
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sladké sojové omáčky
1 lžička palmového nebo hnědého cukru
1 lžíce vody 

Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a znovu pokrájejte a krájejte a krájejte tak dlouho, dokud vám kuřecí maso nebude připomínat mleté. Cibulky nakrájejte na 5 cm dlouhé kousky. Česnek nasekejte na drobno a chilli papričky také. Do woku nalijte olej, lehce zpeňte česnek a chilli, přidejte nasekané kuřecí maso a restujte. Ve chvíli, kdy se maso zatáhne, přidejte pokrájenou cibulku, zalijte omáčkou a opět chvíli restujte. Přidejte natrhané lístky bazalky a již nevařte. Podávejte s jasmínovou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat