DROBENKOVÝ KOLÁČ


Je skvělý, rychlý a hlavně toto těsto můžete použít téměř s jakýmkoliv ovocem. A nebo při jeho přípravě konečně zužitkujete ovoce, které si syslíte v mrazáku tak dlouho, až se Vám tam nic jiného nevejde. Asi na horší časy, jako já. 


Ingredience:
300 g polohrubé mouky
150 g cukru
150 g másla
vanilkový extrakt

ovoce podle chuti

Všechny suroviny smíchejte v míse na drobenku, dvě třetiny drobenky dejte do máslem vymazané formy na koláč, lehce upěchujte, poklaďte ovocem, posypejte zbytkem drobenky a můžete přidat i mandlové lupínky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40–45 minut.



4 komentáře:

  1. Děkuju za recept, koláč je skvělý!

    Sylvie

    OdpovědětVymazat
  2. Co skvělý, ale rychlý :))) děkuju moc
    Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle jsem jedla v Británii, ale nevěděla jsem, že je příprava tak lehká! super recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Rybízový je taky moc dobrý :)! Hezký víkend, P.

      Vymazat